Velkommen til Lysås

Lysås Vest blir et trivelig og tilbaketrukket nabolag i Lørenskog, på grensen mellom Oslo og Akershus. Boligområdet har perfekt beliggenhet for familier som ønsker nærhet til byen, men samtidig drømmer om å spenne på seg skiene rett utenfor døra. Dette er et svært barnevennlig område, med lite trafikkerte veier og Østmarka i umiddelbar nærhet. Det er flere barnehager, og skoler til alle trinn i nærheten. Det er kort avstand til matbutikker og kollektivtilbud – og Lørenskog sentrum, med et rikt utvalg av butikker, kafeer og andre servicetilbud, ligger bare en svipptur unna med sykkel, elsparkesykkel eller bil.

T-bane, buss og tog

Kollektivtilbudet i området er god. 15 minutters gange fra Lysås Vest ligger t-banen som effektivt tar deg til Oslo Sentrum. Og med elsparkesykkelen som følger med ditt nye rekkehus tar det deg kun fem minutter til t-banestasjonen. Videre bruker du kun 4 minutter på å gå til bussholdeplassen fra Lysås Vest. Med bil tar det ca. 3 minutter til Lørenskog sentrum, 10 minutter til Lillestrøm, 15 minutter til Oslo sentrum og 30 minutter til Oslo Lufthavn. Det er også mulig å ta sykkel eller bil til Lørenskog stasjon, som har Oslo-takst og pendlerparkering.

Østmarkas mange muligheter

Med Østmarka som nabo har dere fantastiske turmuligheter rett utenfor døra, hele året. Hva med en badetur til Elvåga? Kun 15 minutters gange innover i Østmarka ligger denne vakre innsjøen der det er lov å både bade og fiske. Eller ønsker du kanskje å ta en tur til Mariholtet?  Her har du muligheten, uansett om du ønsker å ta turen til fots, på sykkel eller på ski. Har du lyst å ta med familien på et ekstra spesielt turmål er Losby besøksgård et godt alternativ. Her kan barna få hilse på alle de fine husdyrene, og lunsjen kan nytes på gårdskafeen eller i solveggen.

Trening og fritid

Lørenskog kommune tilbyr et bredt utvalg av idretter, og det finnes flere idrettsplasser og -haller i kort avstand fra Lysås Vest. En kort kjøretur unna finner du Losby Gods, med 18-hulls og 9-hulls golfbane. På Sørlihavna, som ligger ved inngangen til marka på Sørli, har kommunen bygget en utendørs styrketreningspark på 500kvm, som gir deg muligheten til å trene hele kroppen gratis. Vil du heller trene innendørs, har du både SATS, Condis og Fresh Fitness i nærheten. Verdens råeste helårsarena for snøopplevelser, Snø, finner du ved Lørenskog stasjon. I en innendørs skihall på ca. 40.000 kvadratmeter er dette en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski hele året!